VS ambassadeur Anania op bezoek bij Starnieuws.com
31 Jan 2013, 15:00
foto
De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania was op bezoek bij Starnieuws. Hij wordt geflankeerd door hoofdredacteur Nita Ramcharan en redacteur Wilfred Leeuwin. Naast hem Wanita Ramnath en René Gompers. Links Public Affairs Officer Virginia Elliott. (Foto: Raoul Lith)


De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania en Public Affairs Officer Virginia Elliot waren vandaag ruim twee uur te gast bij Starnieuws.com. Hij gaf tijdens het onderhoud met hoofdredacteur Nita Ramcharan en leden van de redactie aan dat een vrije pers onmisbaar is voor het goed functioneren van de democratie. Zijn regering vindt het bijzonder belangrijk dat journalisten vrij hun werk kunnen doen.

Om de boodschap persoonlijk over te brengen over het belang van onafhankelijke journalisten, bezoekt Anania diverse redacties. Daarnaast worden ook gesprekken gevoerd met verschillende maatschappelijke groepen. Door het directe contact worden ideeën uitgewisseld over allerhande zaken. Zo leert de ambassadeur het land en de mensen die een maatschappelijke rol vervullen beter kennen.

De Amerikaanse ambassadeur ziet graag dat meer aan onderzoeksjournalistiek wordt gedaan. Hij beseft dat media in Suriname kleine redacties hebben en onvoldoende middelen waardoor er nauwelijks tijd is om diepgravende journalistiek te bedrijven. De redactie van Starnieuws erkent dat er handenvol werk is voor journalisten om op basis van eigen onderzoek het publiek over allerhande zaken die van belang zijn te informeren. Er werd informatie uitgewisseld over het klimaat in het land waaronder journalisten hun werk verrichten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May