Baggeren bij kade Havenbeheer kost US$ 600.000
31 Jan 2013, 10:00
foto
Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer.


Het baggeren langs de kade van Havenbeheer Suriname zal een slordige US$ 600.000 kosten. Dit werk zal uitgevoerd worden door het buitenlandse baggerbedrijf De Boer. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk wil Havenbeheer efficiënt te werk gaan, zegt directeur Andreas Talea aan Starnieuws.

Een van de ontwikkelingsvisies van Havenbeheer is de service naar de klant te verbeteren. Wordt de rivier bij de kade gebaggerd dan kunnen de havenfaciliteiten uitgebreid worden. “Meer schepen kunnen Suriname aandoen en de haven binnenvaren voor het laden en lossen van vracht", deel Talea mee.

Volgens Talea zullen van deze week de gesprekken met het baggerbedrijf gevoerd worden om af te spreken wanneer de werkzaamheden zullen beginnen. Havenbeheer zal dit project uit eigen middelen bekostigen. Het geld is hiervoor al vrijgemaakt. Ook zijn er plannen om de haven van Nickerie verder te ontwikkelen, zodat er ook daar optimaal geladen en gelost kan worden. Talea zegt dat Havenbeheer een Vision 2020 heeft waarin tal van maatregelen zijn opgenomen. Het baggeren van de rivier bij de kade is er een van.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May