VHP zet zich in voor constructieve relatie met Nederland
30 Jan 2013, 16:00
foto
Koningin Beatrix met parlementsvoorzitter Jagernath Lachmon, vicepresident Henck Arron en minister van Sociale Zaken, Willy Soemita in 1988. Ze ontving hen in het paleis Huis ten Boschde. (Foto: ANP)


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zal zich blijven beijveren voor een constructieve relatie tussen Suriname en Nederland en hun volkeren op basis van wederzijds respect. De politieke partij stelt dat naar aanleiding van de aangekondigde troonswisseling in het Koninkrijk der Nederlanden.

Koning Beatrix heeft maandag bekendgemaakt dat zij afstand doet van de troon en dat haar zoon Willem-Alexander haar op 30 april zal opvolgen. “Ofschoon ons land inniger verbonden was met koningin Juliana, kijkt de VHP met veel waardering en respect naar de manier waarop koningin Beatrix de afgelopen 33 jaar haar ambt heeft vervuld.” In een verklaring zegt de partij dat de vorstin opvallend veel hield van haar werk en met haar persoonlijke uitstraling het koninklijk huis extra aanzien en gezag heeft gegeven. “Zij heeft getoond op waardige wijze te kunnen omgaan met de veranderinen in de rol van het staatshoofd in het Nederlandse parlementaire systeem.”

Het aanzienlijk aantal landgenoten die in diaspora verblijven in Nederland en de historische verbondenheid tussen beide landen, is voor de VHP redenen om zich in te zetten voor een “constructieve relatie.” De politieke partij wenst troonopvolger prins Willem-Alexander veel sterkte, wijsheid en succes toe. Voor koningin Beatrix hoopt de VHP dat zij nog vele jaren van goede gezondheid, geluk en voorspoed mag genieten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May