Celac wil werk maken van verbod op kernwapens
29 Jan 2013, 10:00
foto
Staatshoofden en ministers tijdens de vergadering in Chili.


Latijns-Amerikaanse en Caribische leiders willen zich samen inzetten voor een wereld zonder kernwapens. Zij willen met een gezamenlijk standpunt hierover naar de Verenigde Naties, die het onderwerp nucleaire ontwapening op 26 september op de agenda heeft staan.

Maandag is in Chili de eerste vergadering van de Celac, de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten afgesloten. Voorafgaand aan de VN-vergadering over nucleaire ontwapening zal Celac eerst een werkgroep vormen, omdat er nog een gezamenlijk standpunt moet worden bepaald. De werkgroep gaat samen optrekken met het Agentschap voor het verbod van kernwapens in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (OPANAL).

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken die ook deelgenomen heeft aan deze vergadering, zegt aan Starnieuws hij 'zeer tevreden' is met de bereikte resultaten.
Hij vindt dat er in Chili belangrijke stappen zijn gezet voor samenwerking binnen de regio. Lackin heeft president Desi Bouterse vertegenwoordigd op de vergadering. Hij keert dinsdag terug naar Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May