Santokhi: Experts ontwikkelen nieuw drugsbeleid OAS
28 Jan 2013, 02:00
foto
Chandrikapersad Santokhi, ex-Cicad voorzitter is een van de experts die het nieuw drugsbeleid van de OAS helpt ontwikkelen.


De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft zestig internationale experts en de drugsbestrijdingsorganisatie, Cicad, gevraagd om nieuwe scenario's te ontwikkelen voor het toekomstige drugsbeleid. Chandrikapersad Santokhi, ex-Cicad voorzitter is een van de experts die deelgenomen heeft aan de OAS-bijeenkomst waarbij verder van gedachten gewisseld is over het drugsbeleid.

Santokhi zegt aan Starnieuws dat hij inhoudelijk niet kan ingaan op de bespreking die gehouden is. Hij merkt op dat de op de staatshoofden summit van de OAS in Colombia vorig jaar gevraagd is voor "nieuwe inzichten en versterking van het drugsbeleid voor de regio". De OAS kreeg de opdracht om dit uit te voeren.

Alomvattende strategie
Tijdens de eerste meeting, die in Panama werd gehouden, zijn op basis van de huidige situaties en verschillende toekomstige scenario's de eerste aanzetten gegeven om te komen tot nieuwe strategieën voor het drugsbeleid voor het westelijke halfrond, zegt Santokhi. Er zullen nog meerdere scenario workshop worden gehouden de komende tijd voor de afronding van de opdracht.

Het toekomstige drugsbeleid zal volgens de expert 'fact based, reality based, science and evidence based' zijn, gericht naar alle aspecten, alle de oorzaken en facetten en factoren van het drugsprobleem, dat integraal en effectief uitgevoerd zal kunnen worden met betrokkenheid van alle stakeholders. De nieuw te ontwikkelen strategie zal na nog dit jaar afgerond worden en aangeboden worden aan de OAS en de staatshoofden summit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May