Sociaal werkers pleiten voor oprichting vereniging
28 Jan 2013, 05:00
foto
Afgestudeerden tijdens de reünie op zaterdag in Sivis.


Afgestudeerden van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs, studierichting Sociaal Cultureel en Vormingswerk (Socuvo) willen een vereniging voor sociaal werkers oprichten. Het doel is om de professionaliteit en de kwaliteit van het sociaal werk in Suriname te bevorderen, te ontwikkelen en te beschermen.

“Door landelijk samen te werken, zullen de sociaal werkers meer bereiken. Zo kunnen zij beter communiceren over allerhande brandende kwesties", zegt Armand Snijders, voorzitter van de initiatiefgroep aan Starnieuws. Heel belangrijk is dat het niveau opgetrokken wordt om de maatschappelijke problemen deskundig aan te pakken.

Dienstverlening
Ook zal gewerkt worden aan het verlenen van diensten tegen betaling. Te denken valt aan counselen, organiseren van lezingen en workshops, begeleiding van de studenten en netwerken op nationaal en international niveau. Tevens zal er een bijdrage geleverd worden aan het gemeenschapsontwikkelingsbeleid van de overheid. “De nadruk zal dan gelegd worden op economische en educatieve begeleidingsprogramma's onder andere op de scholen", geeft Snijders aan.

De eerste activiteit van de initiatiefgroep was de reünie van de afgestudeerden van Socuvo. Op deze gezellige bijeenkomst zijn de opgedane ervaringen tijdens de studieloopbaan met elkaar gedeeld en is de oprichting van de vereniging besproken. Dit samenzijn is zaterdag gehouden in het gebouw van het Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis).

Rachel Dompig
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May