Weg moet bewoners Pikien Maisie naar huis leiden
26 Jan 2013, 06:30
foto
De dichtbegroeide weg die toegang verschaft tot het dorp Pikien Maisie wordt open gestoten. (Foto: BIC Para)


De weg die toegang verschaft tot het dorp Pikien Maisie in het district Para wordt open gestoten. Dit dorp aan de Saramaccarivier is nu alleen maar te bereiken via het water. Veel bewoners hebben hun heil elders gezocht. Het dorpsbestuur hoopt dat ze weer terug zullen keren naar huis.

Dertig jaar geleden was er een weg naar de Krumukukreek, die uitmondt in de Saramaccarivier. Het ministerie van Openbare Werken zal een brug bouwen over deze kreek, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

Ontwikkeling brengen
Arnold Linger, ondervoorzitter van de districtsraad, verwacht dat de mensen terugkeren naar Pikien Maisie. Dit dorp ligt naast Santigron en Haarlem. Linger deelt mee dat het dorpsbestuur de districtsleiding heeft benaderd voor het ontsluiten van het dorp. Na gesprekken en oriëntatie ter plekken, is besloten mee te werken. Het commissariaat Para is al begonnen met de werkzaamheden die vijf dagen in beslag zullen nemen. Wanneer de weg af is, zal Openbare Werken gelijk met de bouw van de brug beginnen. Linger meent dat de ontsluiting van Pikin Maisie zal leiden tot het tegengaan van urbanisatie en het dorp zal worden ontwikkeld.

Basia, Milton Landveld, deelt mee dat de dorpelingen wegtrokken omdat ze achtergesteld raakten. Zij zijn nu op de hoogte gesteld van de nieuwe ontwikkelingen. Vandaag zal een deel zich ter plekke oriënteren. Zij willen meewerken aan de wederopbouw van het dorp en zullen het commissariaat ook helpen met het werk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May