Kokosfestival deel van Carifesta
25 Jan 2013, 16:00
foto


Het district Coronie is bezig een kokosfestival te organiseren tijdens Carifesta in het district. Districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing vindt dit erg belangrijk. Hij zegt aan Starnieuws dat er steeds meer bewijzen worden geleverd over hoe belangrijk kokosolie voor de gezondheid van de mens is. Het festival zou de vele voordelen van kokos en kokosolie moeten presenteren aan de gemeenschap.

Sijlbing merkt op dat de kokospalmen die overal vrolijk zwaaien in het district van grotere betekenis kunnen zijn voor duurzame economische ontwikkeling van Coronie. De dc benadrukt dat een recent onderzoek heeft uitgewezen dat kokosolie hoge waarde heeft die een sterke remmer is van alzheimer(dementie).

Medisch is bewezen dat kokosolie voornamelijk uit verzadigde vetzuren bestaat. Deze vetzuren zijn ongevoelig voor oxidatie. Een studie uit 2010 liet zien dat kokosolie, rijk aan verzadigde vetten, juist een sterk beschermende rol speelt in oxidatieve stress in hartmitochondria. In tegenstelling tot de huidige ideeën zijn de verzadigde vetten uit kokosolie juist supergezond. Kokosolie verhoogt de HDL cholesterol op een natuurlijke manier, daarbij bijdragend aan voldoende toevoer van cholesterol naar de hersenen (www.kokosolie.nl).

Sijlbing verwijst naar een artikel How a Doctor Reversed Her Husband’s Alzheimer’s Disease in 37 Days . Er is ook een video online te zien (news.bottomlinepublishing.com). De dc is ervan overtuigd dat kokosolie nog veel meer voordelen heeft en wil meer bekendheid hieraan geven. Coronie kan beter tot ontwikkeling gebracht worden, omdat het district tal van kokospalmen bezit. Momenteel wordt er weinig gedaan met de waardevolle kokosnoten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May