Zwemmers Nickerie gereed voor Telesur zwemmarathon
24 Jan 2013, 22:00
foto
Trainer Amrish Mahabal (l) met zijn pupillen voor een oefening in het zwembad.


Zwemmers van Nickerie bereiden zich voor op de Telesur 10 km zwemmarathon op 10 februari. De Nickeriaanse zwemmers die vorig jaar voor het eerst hebben meegedaan aan de Staatsolie zwemmarathon, zullen dit jaar ook voor het eerst meedoen aan de Telesur zwemmarathon. Vorig jaar deden vijf zwemmers mee, van het jaar zijn het er 11. De jongste deelnemer is 13 oud en de oudste is 33 jaar.

Volgens trainer Amrish Mahabal zijn de zwemmers goed gemotiveerd. Een trainer van de Johan Leter zwemgroep brengt hen enkele technische aspecten bij. De groep is al ingeschreven en moet op 27 januari in Paramaribo zijn om de testmarathon af te leggen. Mahabal hoopt dat meer Nickerianen, “vooral die in de middaguren niets te doen hebben”, gemotiveerd zullen raken om in de toekomst mee te doen aan de marathon.

De zwemmers trainen in het zwembad dat door de beheerder, Wather Lackhin, kosteloos ter beschikking is gesteld. Er wordt nog gezocht naar een sponsor voor een deel van de reis- en verblijfkosten. Sport- en Jeugdzaken zou in eerste instantie de kosten op zich nemen, maar nu blijkt dat het ministerie alleen de uitgaven van 10 februari zal kunnen dekken. Op 27 januari moeten de zwemmers echter ook naar Paramaribo afreizen voor het afleggen van de testmarathon. Er is ongeveer SRD 2500 nodig voor transport, verblijf en voeding.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May