Ex-werknemers Grassalco krijgen achterstallige uitkering
24 Jan 2013, 15:30
foto
De ex-werknemers van Grassalco hebben na jaren hun pensioenuitkeringen ontvangen.


De ex-arbeiders van NV Grassalco kunnen hun geluk niet op. Hun jarenlange geduld is maandag beloond toen zij hun achterstallige pensioenuitkeringen ontvingen. “Wij wilden niet achtervolgd worden door ongedane zaken,” zegt directeur Sergio Akiemboto van NV Grassalco.

Van de 100 ex-werknemers zijn zo’n 60 in aanmerking gekomen voor een uitkering. “Het gaat om alle medewerkers die al jaren uit het bedrijf zijn of zijn afgevloeid,” vertelt Cornelly Olivieira, voorzitter van het pensioenfonds. Hij heeft de ex-medewerkers geadviseerd “om het geld waarvoor zij hard hebben gewerkt niet zomaar te gebruiken.” Olivieira zegt dat ze het kunnen beleggen.

Directeur Akiemboto merkt op dat het pensioenfonds de schade die deze groep werknemers heeft geleden niet kan vergoeden. Dit gebaar moet als een tegemoetkoming worden gezien, zegt hij. De achterstallige uitkeringen vormden al jaren een onopgelost probleem. “We zijn niet gaan zitten en vingerwijzen naar degene die ervoor hebben gezorgd dat de uitkeringen eerder geen plaats hebben gehad, maar we hebben gekeken naar hoe dit probleem op te lossen.”

Hij voegt eraan toe dat met de uitbetaling van de uitkering het niet bekent dat de relatie met deze ex-werknemers ten einde is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May