Lackin benadrukt respect van Suriname voor mensenrechten
23 Jan 2013, 23:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in gesprek met de vertegenwoordiging van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens. (Foto: Buza)


Minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken heeft bij een bezoek van een vertegenwoordiging van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, het respect van Suriname voor de mensenrechten en de naleving daarvan, benadrukt.

De vertegenwoordiging is tot 26 januari in Suriname om kennis te maken met relevante Surinaamse autoriteiten. Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met maatschappelijke groepen, de zogenaamde civil society. Morgen wordt er op het ministerie een workshop georganiseerd voor capaciteitsversterking op het gebied van mensenrechten. Het thema is ‘The Caribbean and the Inter-American Humanrights System’, zegt de voorlichting van Buza.

Lackin heeft de commissieleden vandaag ontvangen en diverse vragen van hen beantwoord. De rode draad tijdens de beantwoording van de bewindsman was dat een belangrijk deel van het ontwikkelingsprogramma van de regering gebaseerd is op het sociaal akkoord tussen de regering en de samenleving. “Het respect voor de mensenrechten blijkt uit de nationale wetgeving”, zei de minister.
Op de specifieke, technische vragen van de commissieleden zullen de verantwoordelijke vakministeries ingaan. De delegatie bestond uit Dinah Shelton (rapporteur voor Suriname en voor de rechten van inheemsen), Tracy Robinson (1e vicepresident van de commissie en rapporteur voor de rechten van de vrouw), Mario Lopez Garelli (verantwoordelijke voor de sectie van niet Spaans sprekende landen) en Rosa-Margarita Celorio (jurist/mensenrechten specialist van de commissie).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May