CLO heeft zoon Hooghart voorgedragen bij bond ATM
24 Jan 2013, 00:00
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO.


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft Desiré Hooghart voorgedragen als voorzitter van de bond bij het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu. “Ik heb mijn zoon niet voorgedragen”, zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan Starnieuws.

Desiré Hooghart en zijn bestuur zijn in december bij enkele kandidaatstelling gekozen door de algemene ledenvergadering van de bond. Het nieuwe bestuur is dinsdag voor een kennismakingsbezoek ontvangen door minister Michael Miskin.

Bond was inactief
De nieuwe bondsvoorzitter zegt aan Starnieuws dat naast de voordracht van de CLO er ook de mogelijkheid was andere kandidaten voor te dragen. Er was echter slechts één kandidatenlijst. Vader en zoon zeggen dat de bond op dit ministerie lange tijd inactief is geweest. Desiré deelt mee dat hij vanaf zijn zestiende jaar actief is binnen de vakbeweging. Hij is begonnen bij de vakcentrale ‘De Moederbond’ en is nu bestuurslid van de personeelsbond bij Surpost. Als alles goed verloopt verwacht hij ook als bestuurslid te worden gekozen van de bond van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Deze week heeft het nieuwe bestuur al een evaluatie van de stand van zaken gemaakt. Er is via een enquêteformulier aan de leden gevraagd aan te geven wat de meest dringende zaken zijn die aangepakt moeten worden. “De bedoeling is dat we binnen drie maanden een wensenpakket indienen bij de minister”, zegt Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May