VS rolt sekshandelsnetwerk op
20 Jan 2013, 10:00
foto
"Deze zaak moet een wake-up call zijn," zei directeur Immigratie en Douane, John Morton op een persconferentie. (Foto: AP)


In de Verenigde Staten van Amerika heeft de politie twaalf personen gearresteerd die deel uitmaken van een netwerk van prostitutie en mensenhandel. Daarnaast zijn nog 44 anderen aangehouden.

Elf vrouwen uit Midden-Amerika en Mexico, de meesten in de twintig, zijn bevrijd. De vrouwen werden naar verluidt gedwongen om seks te hebben met zo’n dertig mannen per dag. Per klant werd US$ 30 in rekening gebracht.

De Amerikaanse autoriteiten veronderstellen dat de bende sinds 2008 actief bezig is met vrouwensmokkel. Ze verplaatsten de vrouwen elke week naar verschillende steden in het zuidoosten van de VS. Er zijn acht mannen en vier vrouwen aangeklaagd. De meesten van de andere aangehoudenen zouden cliënten zijn.

Omvang moeilijk te meten
Het sekshandelsnetwerk bediende voornamelijk etnische Latino immigranten in de grotere steden en buitenwijken van Florida, Georgia, Noord- en Zuid-Carolina. Eén van de aangeklaagde, een Mexicaanse burger, wordt ervan beschuldigd dat hij een vrouw bedreigde terug te sturen naar Mexico als ze geen seks had met minimaal 25 mannen per dag.

Vorig jaar zijn volgens John Morton, directeur Immigratie en Douane, 967 arrestaties gepleegd in verband met mensenhandel en sekstoerisme. “Voor degenen die geloven dat seks- en mensenhandel niet voorkomt in Amerika, is deze er één om naar te reflecteren en er opnieuw over na te denken”, zei Morton op een persconferentie.

Het gros van de 44 gearresteerden is geen Amerikaan en zal voor de rechtbank moeten verschijnen. Degenen die illegaal zijn, zullen het land worden uitgezet.

De omvang van de mensenhandel in de VS is moeilijk te meten, maar de Nationale Mensenhandel Resource Center hotline, die sinds december 2007 actief is, heeft meer dan 57.000 oproepen gehad uit elke staat van de VS. Incidenten van seks- en arbeidshandel zijn in alle vijftig staten gerapporteerd vanaf 2010 tot 2012.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May