Basketbal scheidsrechters volgen clinic
19 Jan 2013, 22:00
foto
Deelnemers aan de basketbal clinics.


De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) is vanmiddag in Hotel Torarica begonnen met de SBA-FIBA scheidsrechters clinic. De scheidsrechters die deze
training volgen zijn in twee groepen ingedeeld. De eerste groep is voor de actieve/gevorderde scheidsrechters en de tweede is voor de beginnelingen.

De FIBA-instructeur Edwin Wallaart uit Nederland is de trainer. Bestuurslid Conrad Issa die de clinic opende, deed een beroep op de deelnemers om op tijd aanwezig te zijn en bij elke sessie zoveel mogelijk kennis op te doen. Wallaart die ook een kort woord voerde, rekent op een vruchtbare periode met de participanten.

Het doel van deze clinic is om de nieuwe spelregels met de scheidsrechters door te nemen. Behalve een theoretisch gedeelte, is er ook een praktisch deel aan toegevoegd. De theorielessen worden gegeven in Hotel Torarica en de praktijklessen in de Ismay van Wilgen sporthal. De clinic wordt op zaterdag 26 januari afgesloten. Voor de groep van nieuwe scheidsrechters hebben 30 mensen zich opgegeven en voor de actieve scheidsrechters 15.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May