Wijnerman benoemt interim management bij douane
19 Jan 2013, 00:00
foto


Minister Adelien Wijnerman van Financiën heeft vrijdag aangekondigd dat er een interim managementteam wordt ingezet bij de douane. Van andere instituten worden zeker nog twee managers aan het team toegevoegd. Inspecteur en hoofd van de dienst, August van Hamme, maakt deel uit van het nieuwe team.

Wijnerman wil dat er terstond een aanvang wordt gemaakt met de hervormingen die al jaren zijn aangekondigd. De vijf inspecteurs die door haar aan de kant zijn gezet, worden niet ontslagen maar blijven ter beschikking. “Zij worden ontlast van activiteiten en werkzaamheden die direct te maken hebben met de haven”, zegt de voorzitter van de Douanebond Romeo Chin A Loi, aan Starnieuws.

Douaneambtenaren ingelicht
Wijnerman heeft mede naar aanleiding van de ontheffing van de vijf inspecteurs vrijdag een gesprek van enkele uren gevoerd met de douaneambtenaren. Chin A Loi zegt dat de aankondiging van een interim management te verwachten was. Al jaren is er sprake van het doorvoeren van hervormingen onder een sterk team. “Wij van de bond zijn eigenlijk content met dit gesprek”, zegt de bondsvoorzitter.
Het interim team zal zich onder andere bezighouden met het doorvoeren van hervormingen, rehabilitatie van de dienst naar de samenleving.

Wijnerman heeft volgens Chin A Loi aangegeven dat het imago verbeterd moet worden en de negatieve opinie die er in de samenleving is over douaneambtenaren snel moet worden weggewerkt. Er komen ook economische hervormingen. De bewindsvrouw heeft 2013 bestemd als het jaar van communicatie om de gestelde doelen bij de douane te bereiken. “En daarvoor wil zij volledige rust hebben”, zegt Chin A Loi.
Op de bijeenkomst is niet gezegd hoe lang het interim team zal aanblijven. De douanebond zal, hoewel niet ontevreden met het gesprek, dinsdag een spoed algemene ledenvergadering beleggen om de situatie en het onderhoud met de minister intern te bespreken. “We zien daarna wel wat de verdere stappen zijn”, zegt Chin A Loi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May