Politieberichten: Diverse verdachten aangehouden
18 Jan 2013, 18:00
foto


De recherche-unit heeft na een tip, gestolen goederen gevonden in een woonhuis te Nieuwe Grond. Op het adres woont de 24-jarige A.M., die is aangehouden en opgesloten. Hij heeft intussen zeven inbraken bekend en de politie vermoedt dat hij nog meer op zijn kerfstok heeft. De inbraken zijn onder meer te Leidingen, Sophia’s Lust en Mottonshoop gepleegd.

De aanhouding van A.M. heeft ook een andere verdachte in beeld gebracht, de 23-jarige S.J., die eveneens is aangehouden en opgesloten op verdenking van heling. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat S.J. regelmatig gestolen spullen van A.M. kocht. Van een deel van de goederen is al bekend wie de eigenaren zijn.

Werknemers en voortvluchtigen opgesloten
Zes werknemers van een handelszaak zijn aangehouden en opgesloten. Op 16 januari deed de bedrijfsleiding aangifte van diefstal en of verduistering van voornamelijk vriesproducten uit een opslagruimte van het bedrijf. Op camerabeelden is te zien hoe werknemers stelselmatig producten, die niet op de verkoopschappen van de zaak belandden, uit het magazijn haalden. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Geyersvlijt.

S.S. alias Seeuw en H.S. zijn op 16 januari, door leden van de A.T.E. in het Brownsberggebied aangehouden. S.S. werd gezocht voor diefstal van twee ATV’s en H.S. voor zware mishandeling. Deze twee verdachten zijn respectievelijk overgedragen aan de recherche van Nieuwe Haven en aan de politie van Brokopondo.

Drugsovertredingen
De Anti Narcotica Brigade heeft een zaak in onderzoek waarbij vier mannen en twee vrouwen zijn aangehouden en ingesloten op verdenking van overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De 28-jarige Leanto R. en de 29-jarige Murwin W. worden onder meer ervan verdacht deel uit te maken van een criminele bende die buitenlandse drugskoeriers hier te lande accommodeert en voorziet van cocaïnebolletjes om mee te nemen naar het buitenland. De 30-jarige Melisa K, de 42-jarige Jolanda S., de 40-jarige Ilan H. en de 52-jarige Mario S., allen met de Nederlandse nationaliteit, worden ervan verdacht naar Suriname te zijn afgereisd om cocaïne het land uit te smokkelen.

De verdachten zijn aangehouden in een woning te Kasabaholo. In deze woning zijn 'oefenbolletjes' aangetroffen en in beslag genomen. Het betreft in deze bolletjes die geslikt of in de anus gestopt worden en zogenaamde 'vaginabolletjes'. Drugssmokkelaars die nooit eerder bolletjes geslikt of in lichaamsopeningen gestopt hebben, krijgen van de drugsverstrekkers deze bolletjes om te oefenen, meldt de voorlichting van politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May