Personeel CBB weer volop aan het werk
18 Jan 2013, 06:00
foto
CBB hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat.


Het personeel van het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zal vandaag na bijkans een jaar zijn werkzaamheden volledig hervatten. Dit beloofde minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) donderdag in De Nationale assemblee. Nadat in de openbare vergadering van het parlement dinsdag kritische opmerkingen zijn geplaatst over de beperkte dienstverlening tot 12.00 uur in plaats van 15.00 uur, heeft de bewindsman meteen ingegrepen.

Bij het beantwoorden van vragen zei Moestadja dat de beperkte dienstverlening te maken had met het gelijkstellen van de waardering van functies tussen de verschillende bureaus met die van het hoofdkantoor. De bewindsman heeft intussen een gesprek gehad met de bond bij CBB. Zaken zijn besproken en op lijn gebracht. Er zijn conceptvoorstellen opgesteld om de gelijkstelling in orde te maken. Wat de dienstverlening betreft, zegt Moestadja dat de netwerkverbinding tussen de verschillende bureaus nu in een vergevorderd stadium is. Hiermee zal een zichtbare verbetering optreden in de dienstverlening. Burgers zullen minder heen en weer moeten lopen. De informatie zal op alle kantoren meteen beschikbaar zijn. Er wordt aan gewerkt de digitalisering in deze regeerperiode op te starten.

Efficiënter functioneren
Het maken van ID-kaarten in de verschillende districten met mobiele units wordt ingezet zoals tijdens de begrotingsbehandeling was aangegeven. De voorbereidingen hiervoor zijn nu gaande. Via de media worden binnenkort bekendmakingen gedaan in welke gebieden de kaarten gemaakt kunnen worden. Moestadja heeft enkele hervormingen bij het CBB doorgegeven die de dienst efficiënter moeten maken. Dit houdt ook in de bouw van enkele CBB-kantoren in de districten waarvan er al aanbestedingen en gunningen hebben plaatsgevonden.

In behandeling is nu de aanpassing van een wet voor efficiëntere registratie, aangifte en het opmaken van met name geboorte- en overlijdensaktes bij het CBB. De aanpassingen die bij de behandeling zijn besproken, zijn na discussies naar tevredenheid van het college overgenomen. Dinsdag zal over de aangepaste wet worden gestemd. Tot dan heeft Moestadja met zijn deskundigen de tijd een goede formulering te vinden op hoe een uniforme registratie kan plaatsvinden in alle districten als het gaat om aangifte van geboorte en overlijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May