Vergadering voor verbetering toegang tot krediet SME’s
17 Jan 2013, 06:00
Tijdens een Business Roundtable, vandaag in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), zal gesproken worden over de toegang tot krediet (Access to Finance) voor kleine en middelgrote ondernemingen, de zogenaamde SME’s. Deze bijeenkomst is onderdeel van de Private Sector Roadmap waaraan door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) in het kabinet van de vicepresident in samenwerking met Compete Caribbean/IDB wordt gewerkt.

In diverse onderzoeken is Access to Finance genoemd als één van de belangrijkste knelpunten voor SME’s in Suriname. Tijdens de vergadering zal een voorlopig rapport worden besproken met verschillende belanghebbenden uit de financiële sector en bedrijfslevenorganisaties. Het doel is om in een interactieve sessie de standpunten en aanvullingen van de diverse deelnemers te vernemen en daarna mee te nemen in de samenstelling van het eindrapport, staat in een persbericht van de CUS.

Versterken concurrentievermogen
Het vergemakkelijken van de toegang tot krediet voor SME’s moet leiden tot het versterken van het nationaal concurrentievermogen of competitiveness van Suriname. Competitiveness is thans één van de krachtigste concepten binnen de economische wetenschap en is van belang op verschillende niveaus, namelijk op het niveau van burgers, ondernemingen en de Staat. Het doel van dit proces is het verhogen van de productiviteit en innovatie en verhoging van welvaart en welzijn van de burgers, zegt de CUS.

De CUS is op 1 juni 2012 door het kabinet van de vicepresident ingesteld om het concurrentievermogen van Suriname te bevorderen. Deze unit werkt onder meer aan een gecoördineerde aanpak voor verhoging van de productiviteit, versterking van overheidsinstituten en verbetering van het investeringsklimaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May