Sociale Zaken werkt aan capaciteitsversterking
14 Jan 2013, 14:05
foto
Minister Alice Amafo en UNDP Country Director wisselen documenten uit. (Foto: Ramon Keijzer)


Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo) zal nu in staat zijn de capaciteit van de medewerkers te versterken. Hiertoe is vandaag met de Country Director van de United Nations Development Thomas Gittens, een projectdocument getekend. Het project zal het ministerie in staat stellen om beleid, systemen en processen te ontwikkelen. Dit zal efficiënte en effectieve planning en management van activiteiten verbeteren. Hierdoor zal de dienstverlening ook worden verbeterd.

Sozavo zegt dat dit project het ministerie verder in staat zal stellen om zijn mandaat en verantwoordelijkheden beter in te vullen. Dit leidt uiteindelijk tot verbetering van het sociaal welzijn van lage inkomensgroepen, mensen met een beperking, senioren, kinderen en jeugdigen.

Ontwikkelen sociale agenda
Het ministerie heeft in 2010 met de hulp van de UNDP een plan ontwikkeld met specifieke gebieden voor capaciteitsversterking. Deze prioriteiten zullen met de ondersteuning op kort en middellange termijn worden aangepakt.
Dit project bevat aparte outputs die gezamenlijk een deel zijn van een groter en uitgebreid capaciteitsontwikkelingsraamwerk, welke het ministerie in de komende jaren zal uitvoeren.

De capaciteitsontwikkelingsstrategie in dit project is gericht op sociaal ontwikkelingsbeleid, shift in benadering en methodologie, data verzameling, analyse en systematisering, ontwikkeling van standaarden voor kwalitatieve zorg van cliënten, decentralisatie van sociaal beleid, coördinatie en netwerken op het gebied van volkshuisvesting en enkele specifieke componenten welke de dienstverlening aan senioren en mensen met een beperking zullen verbeteren.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken vervult de rol van toezichthoudend en monitorend orgaan. Minister Alice Amafo zegt dat dit project bijdraagt aan de initiatieven van de regering om de sociale agenda te ontwikkelen. Het project is volgens haar onmisbaar in de ontwikkeling van de broodnodige capaciteitsontwikkeling van het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May