Santokhi: Rancune kan oorzaak dalend cijfer VHP zijn
14 Jan 2013, 00:00
foto
De opiniepeiling van IDOS, gehouden tussen 1 en 15 december 2012, toont een daling van de Hindostaanse kiezers voor VHP.


Uit de laatste IDOS-peiling blijkt dat de meeste Hindostanen uit de districten Paramaribo en Wanica voor de NDP zouden stemmen. De NDP scoort 38.6%, terwijl de VHP 23.2% van de stemmen zou krijgen. Volgens de peiling zou de VHP nu minder stemmen krijgen dan bij de verkiezing in 2010. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi meent dat rancune een van de oorzaken kan zijn dat mensen niet uitkomen voor hun politieke kleur. Hij zegt Santokhi dat de VHP binnen een jaar juist met 55% gegroeid is als het op leden aankomt.

De voorzitter van de VHP legt uit dat de IDOS-peilingen goed zijn, maar dat hij niet weet hoe zo een peiling precies tot stand komt. “Als ik zo op Starnieuws lees dan merk ik op dat 72% vertrouwen heeft in de overheid en 66.1% vindt de overheid corruptief. Vindt men het corruptief beleid dan goed? Wij zijn regelmatig op het veld en VHP’ers zijn bang om gezien te worden bij de vergaderingen. Ze zijn bang om gemuteerd te worden. Dat kan een reden zijn om de partijkleur geheim te houden. Heeft de onderzoeker hiermee rekening gehouden?”, vraagt Santokhi zich af.

Harder werken
De VHP zal harder werken in het veld. Santokhi haast zich om erbij te vermelden dat de partij binnen een jaar 7500 nieuwe leden ingeschreven heeft. Toen hij overnam waren er 12.500 geregistreerde leden. Santokhi legt uit dat tienduizenden op de VHP stemmen, maar uit vrees voor rancune willen mensen zich niet officieel als lid opgeven.
De VHP is ook bezig, samen met universiteitsstudenten, om een wetenschappelijke enquête te houden op ressortniveau. Deze studie is al in voorbereiding, deelt Santokhi mee.

“Peilingen zijn goed, maar wij kunnen niet alleen hiervan uitgaan. Als meerdere bureaus dit uitvoeren, komen wij dichterbij de waarheid. Wij nemen goede nota hiervan en gaan verder met ons beleid. Wij zien de peiling als een momentopname om harder te werken. Het beleid van de VHP is niet afhankelijk van peilingen”, benadrukt Santokhi. Hij merkt op dat zijn partij elke dag in het veld is en met de realiteit werkt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May