SVJ verdiept beroep met journalistenweek
11 Jan 2013, 21:30
foto
De Surinaamse Journalisten Vereniging hield vandaag een persconferentie over de journalistenweek. (Tweede van links voorzitter Wilfred Leeuwin)


De Surinaamse Vereniging van Journalisten(SVJ) zal tijdens de journalistenweek van 21 tot en met 27 januari een tentoonstelling houden. De tentoonstelling heeft te maken met het ontstaan en de geschiedenis van de verschillende mediahuizen. De mediaweek is bedoeld om het journalistieke beroep verder te verdiepen.

Dit zei SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin tijdens de ontmoeting met de pers in het centrum van de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB) vandaag. De journalistenweek wordt gehouden in samenwerking met de Associatie van Caribische Mediawerkers (ACM ) waar de SVJ lid van is. Er zullen deskundigen uit het Caribisch gebied, de Verenigde Staten van Amerika, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en het International Press institute (IPI) naar Suriname komen om samen met Surinaamse deskundigen trainingen en workshops te verzorgen. Uit de regio participeren Franse collega’s en studenten journalistiek.

Standaarden
Leeuwin merkt op dat de bedoeling van deze week is het journalistieke beroep verder te ontwikkelen in Suriname. “De SVJ wil bevorderen dat die ontwikkeling zijn grondslag vindt in algemene, nationale en internationaal geaccepteerde standaarden. Die ontwikkeling en standaarden zijn ook belangrijk voor de publieke opinie over de journalistiek in het land. Daarnaast wordt bevordert dat aan de beroepsethiek een juiste invulling wordt gegeven”, benadrukt Leeuwin.

In deze week zal er volgens de voorzitter identificatie plaatsvinden. De specifieke werkterreinen voor dit beroep zullen geïdentificeerd worden, maar ook de journalisten moeten zichzelf identificeren en zich afvragen of zij op het juiste werkgebied zitten. De training zal op 24 januari aanvangen, met een open sessie over de ontwikkeling van het journalistieke beroep in Suriname.

Tentoonstelling
De rest van de training is slechts toegankelijk voor de geregistreerde deelnemers. Daarnaast zullen er ook interactieve workshops gehouden worden. Op zaterdag 26 januari is er een open get together. Zondag zal de journalistenweek worden afgesloten met een voetbalwedstrijd.

Leeuwin zegt dat vijf mediahuizen zich al hebben opgegeven voor de tentoonstelling. De bijdrage is SRD 250 per mediabedrijf. De onkosten voor het organiseren van de journalistenweek en de tentoonstelling zijn erg hoog. Hiermee hoopt de SVJ een deel van de kosten te kunnen dekken. Deelnemers van de training betalen SRD 50. De SVJ-voorzitter deelt mee dat de tentoonstelling een pilotproject is en voor het eerst wordt gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May