Evaluatie Petrocaribe-deal in 'Solidarity Summit'
09 Jan 2013, 18:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.


Minister Winston Lackin van het ministerie van Buitenlandse zaken (Buza), is sinds gisteren in Venezuela voor het bijwonen van een buitengewone vergadering van ministers van Buitenlandse zaken van Petrocaribe die vandaag wordt gehouden.

Tijdens deze 'Solidarity Summit', zal de Petrocaribe overeenkomst, die Suriname in staat stelt olie op te kopen bij de Venezolaanse oliemaatschappij PDVSA, geëvalueerd worden, zegt de voorlichting van Buza in een persbericht.

Suriname is op 4 januari door middel van de Petrocaribe overeenkomst begonnen met de opkoop van olie bij de Venezolaanse maatschappij PDVSA. Een deel van de betaling door Suriname aan PDVSA, wordt door Venezuela gereserveerd voor een speciaal fonds. Door dit fonds kunnen er in Suriname projecten worden uitgevoerd die sociaal-economische ontwikkeling stimuleren.

Lackin is in gezelschap van een delegatie die hem technische ondersteuning biedt. Leden van de delegatie zullen in de marge van de Solidarity Summit werkbesprekingen voeren met collega’s, over het opzetten van een joint venture tussen Surfuel N.V. en PDV Caribe S.A. Zij zullen ook praten over het aanvangen van de door Suriname ingediende projecten in het kader van het fonds, besluit het persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May