13 leden tellende commissie 'gouddeals' benoemd
08 Jan 2013, 18:00
foto


De Nationale Assemblee heeft een dertien leden tellende commissie van rapporteurs benoemd die de overeenkomsten met Iamgold en Surgold (joint-venture tussen Suralco en Newmont) zal voorbereiden voor de openbare behandeling. De commissie die vandaag tijdens de huishoudelijke vergadering is benoemd, staat onder leiding van Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP).

Aanvankelijk waren er vier leden van de oppositie en zeven van de coalitie in de commissie voorgedragen. Starnieuws verneemt dat Carl Breeveld (DOE-fractie) ook graag zitting wilde hebben in de commissie. Dit heeft tot enige discussie geleid tussen de oppositie en de coalitie. Uiteindelijk is besloten om de commissie uit te breiden, waardoor er nu vijf personen van de oppositie en acht van de coalitie hierin zitting hebben.

De commissieleden zijn: Ronald Venetiaan, Radjkoemar Randjietsingh, Ronny Asabina, Asiskumar Gajadien en Carl Breeveld van de oppositie. Van de zijde van de coalitie hebben zitting in de commissie: Rabin Parmessar, Henk Ramnandanlal, Paul Somohardjo, Ronnie Brunswijk, Harish Monorath, Oesman Wangsabesari, Hugo Jabini en Frederik Finisi. Het is niet eerder voorgekomen tijdens deze zittingsperiode dat een commissie van rapporteurs uit zoveel leden bestaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May