Training voor bestrijden financiële criminaliteit gestart
08 Jan 2013, 20:00
foto


De vandaag gestarte training over money laundering beoogt de toezichthoudende capaciteiten van de financiële sector te versterken en de fiscale transparantie te verbeteren. De training zal zich richten op het verstrekken van technieken voor bestrijding van money laundering en op methoden voor het identificeren en aanpakken van verdachte financiële transacties.

De drie weken durende training is georganiseerd door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en is bestemd voor functionarissen die belast zijn met het toezicht op het bank- en kredietwezen. Het Bureau voor Technische Assistentie van de U.S. Department of Treasury heeft twee deskundigen beschikbaar gesteld om deze training te verzorgen, zeggen de CBvS en de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in een gezamenlijk persbericht.

Bestrijden van financiële criminaliteit
Bij de start van de training gaf Glenn Gersie, directeur Monetaire en Economische Zaken, die Governor Hoefdraad vertegenwoordigde, een overzicht van de inhoud van de training. Ambassadeur Anania gaf de bereidheid van de V.S. aan om te blijven werken met Suriname aan projecten op het gebied van rechtshandhaving, rechtsstaat, fiscale transparantie en veiligheid.

De mogelijkheid om money laundering op te sporen en te voorkomen is een effectieve manier voor het bestrijden van financiële criminaliteit (witwassen van gelden en financiering van terrorisme). Het biedt justitiële autoriteiten daarnaast een houvast om activiteiten die aan financiële criminaliteit ten grondslag liggen, vast te stellen, staat in het persbericht.

Deze training draagt bij aan de naleving van de aanbevelingen van de Caribbean Financial Action Task Force en ondersteunt ook de veranderingen in het sectoraal raamwerk zoals opgenomen in de gezamenlijke landenstrategie voor Suriname voor 2011 - 2015 die is overeengekomen tussen de regering van Suriname en de Inter-American Development Bank.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May