Tien man spelend Tamenga wint van Santos
06 Jan 2013, 02:00
Spelmoment Santos-Tamenga.

Bij de voortzetting van de eerste klasse competitie van de Topsectie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) moest Santos de winst overlaten aan Tamenga uit Paramaribo. SV Tamenga won zaterdag met 4-2 van Santos in het Nickerie Voetbal Stadion. De publieke belangstelling was slecht.

Santos domineerde de eerste helft volledig maar kon slechts één doelpunt scoren.
De club kreeg zeker vier scoringskansen. Pas in de 28e minuut kon de speler Giovanni de La Fuente het eerste doelpunt scoren voor Santos. Met de 1-0 stand werd er gerust. In de tweede helft kwam SV Tamenga terug en noteerde al in de 47e minuut de gelijkmaker door een doelpunt van Miquel Fer. Hij trapte de bal van een afstand van ongeveer 38 meters het projectiel in de touwen.

Tempo flink opgevoerd
SV Tamenga bleef druk uit oefenen op het doel van Santos en het lukte de speler Mangalvio Promes om in de 59e minuut via een scrimmage het leder in het doel te plaatsen, 2-1 voor Tamenga. Na ongeveer drie minuten, in de 62e minuut, verschalkte Deniel Kenton de doelman van Santos vanuit een afstand van 40 meters en tilde de stand naar 3-1 voor Tamenga. In de 69e minuut moest de speler Leroy Andro het speelveld verlaten, hij kreeg namelijk de tweede gele kaart. In de 72e minuut bracht de speler Enrico Fraser van Santos de stand op 3-2. Santos voerde het tempo op maar in de 81e minuut maakte Miquel Fer aan alle illusies van Santos een einde toen hij de stand verder opschroefde naar 4-2.

De trainer van SV Tamenga, Clijde Mac Donald, geeft aan dat zijn spelers niet tegen de felle zon konden in de eerste helft. Zij hebben dat bewezen in de tweede speelperiode toen de zon minder fel was. Hij vindt het jammer dat het team van Santos geen gebruik heeft gemaakt van de eerste helft toen Tamenga het liet liggen.
Trainer Lesly Leisner van Santos is nuchter en geeft aan dat zijn spelers zoveel kansen hebben gecreëerd in de eerste helft, maar zolang je niet scoort heeft het geen enkele zin. "Het zijn de doelpunten die tellen. Het verschil is dat wij in de eerste helft kansen hebben gecreëerd maar niet hebben gescoord, terwijl Tamenga deze wel heeft benut in de tweede helft.