Politie tevreden met verloop pagara-estafette centrum
31 Dec 2012, 16:00
foto
De pagara's worden onder gejoel van de menigte aangestoken. Weinigen maken zich druk om de rook en het geknal. (Foto: René Gompers)


De politie is tevreden over de vlotheid waarmee de pagara-estafette in de binnenstad is verlopen. "Het evenement was helemaal onder controle. De voorbereidingen waren goed. Het was minder druk dan vorig jaar. Het verkeer rond de afsluiting kon daardoor beter worden verwerkt", zegt de ressortcommandant van Centrum Jan Bahadoer, aan Starnieuws.

De stadspolitiecommandant Krishna Hussainali-Mathoera oriënteerde zich ook ter plekke bij Spanhoek. "Wij zijn tevreden met het verloop en zijn blij dat het afschieten zonder problemen is verlopen", zegt de ressortcommandant. De politie heeft de teugels strak in handen. Duizenden feesten nog in de binnenstad. Het verkeer blijft afgesloten tot laat in de middag.

De mensen in de binnenstad vervelen zich niet. "Je ontmoet zoveel bekenden en op zo een dag wil je iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen", zegt Carmelita. "Vandaag ga ik uit mijn dak. Ik ga de hele middag en 's avonds feesten. Daarna ga ik naar mijn huis, want vóór twaalf uur moet iedereen binnen zijn. Na het afschieten van het vuurwerk, ga ik weer naar de stad", geeft Ariel zijn schema voor oudjaar door.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May