Bouwactiviteiten kade Albina gaan gewoon door
30 Dec 2012, 08:00
foto
Er wordt nog druk doorgebouwd langs de kade in Albina, ondanks waarschuwingen van Openbare Werken.


Minister Ramon Abrahams (Openbare Werken) is vast van plan ordening te brengen in de wildgroei aan de Waterkant van Albina. Hoewel de minister dit reeds te kennen heeft gegeven tijdens een bezoek aan de grensstad, vinden er nog steeds bouwactiviteiten plaats. Een winkelier is bezig zijn pand met nog een verdieping uit te breiden.

Het winkeltje is eigenlijk een hok van ongeveer 2 bij 2 meter. Achter het bouwsel staan er volle benzinetanks van een belendend service station. De winkelier beweert dat hij toestemming heeft gekregen van districtscommissaris Theo Sondrejoe. "Ik weet van niks", zegt de dc kort aan Starnieuws.

Alles moet weg
"Als ik mijn werk moet doen, moet alles weg". Hiermee benadrukt Abrahams nogmaals zijn vaste streven om de rehabilitatie van de rivierdam bij Albina aan te pakken. De bewindsman zegt dat hij geen andere ministeries zal bespreken, maar de ordening gaat onverkort door. "Het besluit is genomen om de rivierdam, tevens onderhoudsstrook van Openbare Werken aan te pakken en wel zonder aanzien des persoons", zegt Abrahams aan Starnieuws.

In juni dit jaar werd reeds melding gemaakt van de voorgenomen werkzaamheden. Toen werden de werkzaamheden door voormalige districtssecretaris en ressortleider van Albina, Clyde Hunswijk, stopgezet. De bestuursdienst kijkt nu de andere kant op en de winkelier is rustig doorgegaan met de uitbreiding.

Noodzakelijk
In de begroting van Openbare Werken voor 2013 is de studie en aanleg van de oeververdediging en herinrichting van de kade te Albina gepland. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, omdat de hoofdplaats van het district Het winkeltje dat nu uitgebreid wordt met een verdieping, staat vlak achter volle benzinetanks van het belendende pompstation.

Als het aan Abrahams ligt, dan moeten alle bouwsels liever vandaag dan morgen verwijderd worden. "De rivieroever is een onderhoudsstrook", zei de bewindsman eerder tegenover Starnieuws. "De problemen zijn mij bekend en we gaan het besluit moeten nemen om die strook vrij te maken. En als dat moet gebeuren, gaat het ook gebeuren", meent Abrahams. De minister is niet te spreken over de verkaveling langs de rivier, die een trend is geworden in Albina. Hij zegt zich terdege bewust te zijn van de gevolgen als de oeververdediging niet wordt aangepakt.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May