CBvS verhoogt kasreserve vreemde valutategoeden
29 Dec 2012, 02:00
foto


Het kasreserve percentage voor vreemde valutategoeden gaat begin 2013 met 5% omhoog. De kasreserveregeling voor SRD-tegoeden bij banken blijft ongewijzigd. President Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname heeft dit in zijn oudejaarsrede in het vooruitzicht gesteld.

De bank heeft voorbereidingen getroffen om het monetair beleid te moderniseren. “In geval van dreigende interne of externe onevenwichtigheden zal de Centrale bank niet schromen om verdere monetaire maatregelen te treffen die nodig zijn om stabiliteit te garanderen,” waarschuwt de bankpresident.

Er komen meerdere financiële wetsproducten voor ordening, bescherming en toezicht. Hoefdraad noemt in deze rij op de ontwerpwet kredietbureau, een herziene deviezenwet, wet voor toezicht op de kapitaalmarkt en een wet voor toezicht op het verzekeringsbedrijf. Hij constateert dat de bank een uitstekend instituut moet zijn om steeds beter invulling te kunnen geven aan haar enorme takenpakket. De bank zal zich verder inzetten voor structurele versterking van haar management en interne organisatie. Het strategisch beleidsplan 2012-2017 en performance-geleide sturing en evaluatie zijn hier onderdeel van.

Op haar website publiceert de moederbank ‘de Macro-economische ontwikkelingen 2011 en de verkorte jaarrekening 2011’. Met deze publicatie is de jaarverslaggeving van de Centrale Bank helemaal geüpdatet. De bank wil ertoe over gaan om halfjaarverslagen en jaarverslagen in het lopende jaar en/of uiterlijk het daaropvolgende jaar te publiceren. Al met al blikt de moederbank terug op een goed jaar met veel hoogtepunten, zegt president Hoefdraad. “Het streven is om de goede lijn van 2012 ook in het nieuwe jaar voort te zetten.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May