Lelydorp heeft nieuw Bureau voor Burgerzaken
27 Dec 2012, 21:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken zit op de stoel van de huwelijksambtenaar en geniet zichtbaar van het moment. In het nieuwe BvB is ook een nieuwe trouwzaal opgezet.


Het nieuwe Bureau voor Burgerzaken (BvB) aan de Tawajariweg te Lelydorp is vandaag door minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) officieel in gebruik genomen. Het ministerie heeft voor verschillende delen van Suriname nieuwe kantoren gepland en Moestadja beloofde dat in 2013 deze panden er ook zullen komen. “Het ministerie van Biza dokt niet en neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om het verbeteren van de dienstverlening naar de bevolking toe”, zo formuleerde hij het voornemen.

Het ministerie heeft de afgelopen periode hard aan de weg getimmerd. Zo is van start gegaan met de bouw van moderne kantoren te Coronie en Brokopondo. De vorige maand werd het vernieuwde kantoor te Kwatta al in gebruik genomen, geeft de voorlichting van Biza aan. Moestadja wil een modernere bevolkingsadministratie en deed op het personeel een beroep zich voorbeeldig te gedragen om klachten over de dienstverlening te voorkomen.

John Saharie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, gaf aan dat het oude kantoor eerst was ondergebracht in het pand het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. “Er werd gewerkt onder slechte omstandigheden. Er is toen beleid gemaakt om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen”, aldus Saharie. Hij gaf aan te hopen dat het personeel nu meer energie en arbeidsvreugde zal ervaren. Hij werd in deze gedachte ondersteund door de districtscommissaris van Wanica, Ravin Jiawan, die beaamde dat het niet prettig is te werken als de omstandigheden het niet toelaten.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May