AZP kampt met stroomstoring
27 Dec 2012, 15:30
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft al een tijdje problemen met de elektriciteitsinstallatie die verouderd is. Nu is er een nieuwe ondergrondse storing geconstateerd. In een circulaire aan het personeel zegt algemeen directeur Antoine Brahim dat overgeschakeld is op de back-up generator.

Er is nu onvoldoende energie om het hele ziekenhuis van stroom te voorzien. Brahim zegt aan Starnieuws dat 50 procent van het ziekenhuis op dit moment niet beschikt over elektra. "Er is wel stroomtoevoer naar de operatiekamer, intensive care en de spoedeisende hulp. Alleen cito operaties worden uitgevoerd. Nu wij de back-up generator gebruiken als noodoplossing, kunnen wij geen operaties uitvoeren die gepland waren", legt Brahim uit. Doorgaans wordt de generator stand by gehouden als er wordt geopereerd, voor het geval de elektriciteitscentrale uitvalt.

Vanavond normalisatie
Brahim stelt dat het gaat om een overmachtsituatie. De elektrische installatie is van de jaren zestig van de vorige eeuw. Diverse kabels moeten worden vervangen. Er wordt met man en macht gewerkt met de Energie Bedrijven Suriname om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Ook verschillende poli's op het complex ondervinden last van de situatie en kunnen patiënten niet optimaal behandelen. Geleidelijk aan zullen alle kabels moeten worden vernieuwd. Brahim zal de situatie rapporteren aan de raad van commissarissen. Hij hoopt dat het ongerief vanavond achter de rug is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May