Broer en zus Pigot weer sportman en -vrouw van het jaar
27 Dec 2012, 01:00
foto
De voorzitter van het SOC, Gerard van Dijk, geflankeerd door Chinyère Pigot, sportvrouw van het jaar en Diguan Pigot, sportman van het jaar.


Diguan en Chinyère Pigot zijn wederom uitgeroepen tot respectievelijk sportman en sportvrouw van het jaar. Dit gebeurde woensdagavond tijdens
het jaarlijks terugkerend sportgala van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).


Dit evenement werd gehouden in het gebouw van het SOC. De verschillende bonden mochten hun voordrachten inzenden, waarna de sportjournalisten de opdracht hadden om daaruit de sportman, sportvrouw, meest belovende sporters en teamsporter te kiezen.

Genomineerden
Voor Diguan Pigot is het de tweede keer dat hij is uitgeroepen tot sportman van het jaar. Het vorige jaar won hij deze prijs al. Andere genomineerden waren Romario Sanches (Schaken), Jamie Roep (Tennis), Moses Rickets (Wielrennen), Jason Chehin (Karate) en Mitchel Wongsodikromo (Badminton).
Chinyère Pigot is voor de vierde keer uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Andere genomineerden waren Crystal Leefmans (Badminton), Rosangela dos Ramos(Schaken) en Arantxia Wijngaarde (Tennis). Zowel Diguan als Chinyère hebben Suriname dit jaar vertegenwoordigt tijdens de Olympische Spelen in London, Engeland.

Sören Opti (Badminton) werd uitgeroepen tot meestbelovende sporter; bij de dames werd het Ishaak Rugshaar (Badminton).
Aangezien de Surinaamse Voetbal Bond én de Basketbalbond geen voordrachten hadden gedaan voor teamsporter, werd uiteindelijk Keven Sporkslede (Volleybal) uitgeroepen tot teamsporter van het jaar.

Ro Kolf krijgt award
Elk jaar reikt het SOC de Lifetime Achievement award uit aan een bekende sporter die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt in en buiten de grenzen van Suriname. Dit jaar mocht Ro Kolf (bekend als trainer van Robinhood en onze nationale selectie in de jaren 70/80) de Lifetime Achievement award uit handen van de voorzitter van het SOC, Gerard van Dijk, in ontvangst nemen.

Misasi Biondi werd uitgeroepen tot sportman bij de Paralympians. Bij Special Olympics werd sportman van het jaar Leandro Williams en sportvrouw Mikasja Kwasie. Zij werden eveneens gehuldigd tijdens het sportgala.
Onder de genodigden bevond zich de minister van Sport- en Jeugdzaken. Minister Lamuré Latour (Defensie) was er ook. Hij is bestuurslid van SOC. Zij reikten ook prijzen uit.

Het SOC kijkt terug op geslaagde avond, hoewel dit jaar maar zeven bonden hun stukken hadden ingeleverd. Vorig jaar waren het er dertien. De grootste bond, de SVB, heeft dit jaar geen teamsporter voorgedragen, noch een voetballer om mee te doen met de verkiezing van sportman van het jaar. Het SOC wil het komende jaar ook een prijs voor beste coach toevoegen.

Imro Redmond
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May