Ahmadali houdt pleidooi voor instituut 'huwelijk'
27 Dec 2012, 04:00
foto
Bas Ahmadali (links) met echtgenote Moerselien en broer Toyab Ahmadali met zijn vrouw Farida. (Foto: Ramon Keijzer)


De gebroeders Bas en Toyab Ahmadali en hun echtgenoten herdachten maandag hun gouden bruiloft. Bas Ahmadali is op 21 december 1962 gehuwd met Moerselien Mohamedajoen en Toyab Ali trouwde met Farida Bakhatali op 24 december 1962. Districtscommissaris Mohamad Kasto van Paramaribo noordoost vertegenwoordigde president Desi Bouterse en echtgenote.

Kasto was vergezeld van vijf collega's te weten Mike Nerkus (Paramaribo zuidwest), Ingrid Karta-Bink (Commewijne), Ravin Jiawan (Wanica), Aroenkoemar Ramdhani (Saramacca) en de nestor Roline Samsoedien in partycentrum Solei. Dit is een unieke gebeurtenis bij een gouden jubileum. Bas Ahmadali heeft gedurende twintig jaar de functie van districtscommissaris vervuld. Hij is nu directeur van het Decentralisatieprogramma (DLGP).

Instituut in stand houden
DC Kasto benadrukte de waardering en het respect die de regering hecht aan het bereiken van mijlpalen als gouden bruiloften, die getuigenissen zijn van het belang van een standvastige samenleving. Beide jubilerende echtparen ontvingen uit handen van de dc de gebruikelijke enveloppe met inhoud.
Toyab Ahmadali bracht in zijn dankwoord de gevoelens van dankbaarheid namens de familie uit, terwijl zijn jongere broer Bas de regering bedankte voor het in hem en zijn broer gestelde vertrouwen gedurende het afgelopen vijftig jaar met hun benoeming en handhaving in topfuncties binnen het politiek ambtelijk bestuur.

Bas Ahmadali zei dat het instituut huwelijk al geruime tijd zwaar onder druk staat ten koste van de duurzaamheid ervan. Naarmate de mens en maatschappij moderner worden, wordt de druk op dit pracht van een instituut volgens hem steeds groter. De overheid, religieuze en de maatschappelijke groeperingen moeten zich geroepen voelen de nodige aanpassingen te overwegen voor het behoud van het instituut huwelijk. Dit is een van de belangrijke 'stonfutu's' waarom de samenleving steunt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May