Staatsolie schenkt speedboat aan Saramacca
26 Dec 2012, 10:00
foto
Deze speedboat kreeg het districtscommissariaat Saramacca van Staatsolie.


De Staatsolie Maatschappij Suriname heeft aan het districtscommissariaat van Saramacca een speedboot gedoneerd. Hierdoor zullen de werkzaamheden in de verschillende dorpen vergemakkelijken. Saramacca telt vier dorpen die alleen te water bereikbaar zijn. Zonder een goede boot waren deze dorpen moeilijk te bereiken, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

De dorpen Tottikamp en Maho aan de Saramaccarivier en Kalebaskreek en Loksibon aan de Coppenamerivier zullen nu vaker door de dc bezocht worden. “Op deze manier kunnen wij de ontwikkelingen en de werkzaamheden in deze dorpen controleren. Indien er zich calamiteiten voordoen, kunnen wij ook sneller ter plekke zijn en dan de situatie beter aanpakken”, deelt Ramdhani mee.

De dc merkt op dat de speedboat ook door andere ministeries voor werkzaamheden kan worden gebruikt. Hij denkt aan Regionale Ontwikkeling. De dorpen Kampong Baroe en Calcutta kunnen met deze boot aangedaan worden, voor opstellen van ressortplannen en besprekingen met de dorpsbewoners. Het ministerie van Justitie en Politie zal ook gebruikmaken van deze boot voor het uitvoeren van werkzaamheden. Ramdhani is blij met dit geschenk en zegt zuinig ermee om te zullen gaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May