BEP pakt communicatie met structuren landelijk op
24 Dec 2012, 05:00
foto


De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal haar eerder verworven positie verder uitbouwen. Celcius Waterberg, die sinds september dit jaar de partij leidt, had met de partijstructuren van Albina een bijeenkomst zaterdag. De bedoeling is om landelijk de communicatie met de structuren op te pakken. Waterberg zei dat de partij haar principes nooit overboord zal gooien om regeringsverantwoordelijkheid te verkrijgen.

Het hoofdbestuur was op uitnodiging van de partijorganen in Albina en Moengo voor een kennismakingsbezoek. De delegatie bestond verder uit ondervoorzitter Ronny Pansa, zes andere hoofdbestuursleden en kaderleden. Bij deze gelegenheid is een kern van Frans-Guyana geinstalleerd. Voorzitter van deze kern is Michael Dendoe (43). Waterberg hield zijn gehoor voor dat samen met de Inheemsen vorm zal worden gegeven aan een nationale partij waarin andere bevolkingsgroepen uit onze samenleving zich daarin terug kunnen vinden.

Lering trekken
"De structuren vonden dat het nu meer dan ooit gewenst is om het nieuwe hoofdbestuur te leren kennen", zei ressortraadslid Marion Agardin, die namens de afdeling Marowijne zitting heeft in het hoofdbestuur. Ze wensten ook op de hoogte te worden gesteld van de verwikkelingen binnen de A Combinatie tijdens en na de verkiezingen van mei 2010. Die ontwikkelingen hebben immers ertoe geleid dat de BEP uit die samenwerking stapte en uiteindelijk ook uit de huidige regeringscoalitie.
De structuren wilden ook weten of een samenwerking met de ABOP van Ronnie Brunswijk een mogelijke optie is.

"De BEP zal gezien de politieke ervaringen in aanloop naar de verkiezingen van 2010 en daarna lering trekken uit die ervaringen", zei Waterberg. Hij legde de structuren uit dat hun stem bepalend is in de algemene ledenvergadering en daarom die beslissing aan hen overlaat over een mogelijke samenwerking.

Nieuw begin
Pansa zei dat de BEP een nieuw begin gaat maken. "We hebben geleerd uit de fouten en hebben veel lesgeld betaald", benadrukte de ondervoorzitter. Pansa deelde mee dat de partij voldoende veerkracht heeft en op een behoorlijk niveau kan functioneren. "We zijn al zover zijn om het contact met het veld weer op te pakken", stelde Pansa.

Waterberg onderkende dat de partij moeilijke momenten heeft gehad, waarbij de debacle van A Combinatie in haar schoenen werd geschoven. "Maar het zijn die principes, het getoonde karakter heeft gemaakt dat iedere partij met BEP wil samenwerken", zei Waterberg.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May