Politie Cricket Club zal moeten knokken voor titel
23 Dec 2012, 04:00
foto
De Politie Cricket Club


Politie CC zal zondag hard moeten knokken om kampioen te kunnen worden van de Cricket Bond Nickerie (CBN). De club moet winnen van British Indian Cricket Club (BICC) om gelijk te eindigen en om kampioen te worden, moet de runrate ook beter zijn. BICC gaat ook voor het kampioenschap en heeft hiervoor betere kansen.

De PCC was regelrecht op weg om het kampioenschap te behalen, maar de speler Amaurnath Ramkissoon gooide roet in het eten. Hij blijkt ook ingeschreven te zijn als speler van BICC, die protest aantekende. Een gewonnen partij, werd in verlies omgezet door de CBN. Hiertegen tekende PCC protest aan bij de Surinaamse Cricket Bond. De club diende een kort geding in tegen CBN.

PCC buigt het hoofd
Raadj Narain, voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond zegt aan Starnieuws dat was het beroep werd bestudeerd. Alle documenten waren bij de CBN opgevraagd. Toen bleek dat er ook een kort geding aanhangig was gemaakt. Geëist werd dat de beslissing van de CBN geparkeerd werd totdat de Surinaamse Cricket Bond een oordeel zou vellen over het beroep. De rechter heeft de vordering van de PCC afgewezen en het besluit van de CBN gegrond bevonden. De wedstrijd is terecht reglementair verloren.

Bestuurslid Mohamed Rahamatali van de PCC, zegt aan Starnieuws dat er niets anders rest dan zich bij de uitspraak van de rechter neer te leggen. Hij geeft aan dat de speler het bestuur van de PCC in dwaling heeft gebracht, door niet eerlijk te hebben aangegeven dat hij reeds bij een andere vereniging stond ingeschreven. De speler heeft steeds ontkend te hebben getekend voor een andere vereniging totdat de competitieleider van de CBN hem confronteerde met de inschrijving op de lijst van BICC in 2011. Er wordt alles op alles gezet vandaag om de wedstrijd te winnen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May