Onderminister Gopi krijgt concessies Bruynzeel
21 Dec 2012, 18:15
foto


Onderminister Mahender Gopi zou ruim 86.000 ha bos in concessie hebben gekregen. Deze concessies behoorden toe aan Bruynzeel Houtmaatschappij Suriname. Deze concessies waren ook aangevraagd door Investment & Development Corporation Suriname NV (IDCS), opgericht door de staat Suriname. Bruynzeel maakt deel uit van de bedrijven die onder beheer zijn van IDCS.

Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) bracht deze kwestie vanmiddag ter sprake tijdens de begrotingsbehandeling. Hij heeft twee uittreksels van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) overgelegd. Ook een brief van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht over deze kwestie is afgegeven aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Duidelijkheid nodig
De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, vroeg nadat de stukken werden afgestaan door Tjin-A-Tsoi om een schorsing. Hij wilde inzage hebben in de documenten. Simons deelde na de hervatting mee dat aan de regering gevraagd is om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over deze kwestie. Er wordt informatie ingewonnen.

Tjin-A-Tsoi deelde mee dat Gopi twee bedrijven heeft opgericht, Exotic Wood NV en Brotim NV. De bedrijven zijn in april dit jaar opgericht. Van beide NV's is Gopi de directeur. Hij is ook secretaris van president Desi Bouterse en werd onderminister in mei. Het assembleelid vroeg zich af of alleen mensen dichtbij de president 'overnight concessies' krijgen. Hij wilde weten of de NV een bedrijfsplan, investeringsplan en bankgaranties heeft ingediend. Hoe moet de ICDS de gestelde doelen realiseren, als de regering haar de tools ontneemt, stelde het assembleelid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May