Liter benzine bij Suritex duikt naar SRD 4.37
21 Dec 2012, 12:00
foto


Vanaf morgen kost een liter ongelode benzine SRD 4.37 bij de pompen van Suritex. Ongelode benzine met additieven zal getankt kunnen worden voor SRD 4.43. De brandstofprijs bij Suritex (Texaco-pompen) gaat flink omlaag. De nieuwe prijzen van SOL zijn nog niet bepaald. Daar kost een liter benzine zonder additieven nog SRD 4.60 en met additieven SRD 4.66 per liter. Diesel kost SRD 4,80 per liter bij SOL en SRD 4.86 bij Suritex, vanaf morgen.

Aubrey Nai Chung Tong, directeur van Suritex, deelt Starnieuws mee dat er grote prijsfluctuaties zijn, afhankelijk van waar de brandstof wordt ingekocht. De benzine uit Venezuela (Petro Caribe) is stukken goedkoper. Op de vraag waarom dan niet alleen brandstof uit deze deal wordt betrokken, antwoordt Nai Chung Tong dat er contracten zijn gesloten met Trinidad & Tobago die doorlopen.

"We moeten meerder opties hebben en risico's verspreiden. Als er iets gebeurt met een leverancier, moeten wij niet zonder brandstof komen te zitten", zegt de directeur van Suritex. Ook SOL betrekt brandstof uit Venezuela en de raffinaderij van Trinidad & Tobago. Door de sterk fluctuerende prijzen wordt bij elke lading door het ministerie van Handel en Industrie vastgesteld wat de consument moet betalen aan de pomp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May