Staatsolie-werknemers roeren zich
21 Dec 2012, 10:00
foto


Lloyd Read, voorzitter van de Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname (SWOS) is helemaal niet te spreken over de wijze waarop hij is verrast met de mededeling van de directie dat er veranderingen in de top van Staatsolie zullen plaatsvinden.

“Uw organisatie is op generlei wijze betrokken in de besluitvorming en vindt deze manier van handelen ongehoord en niet van goed partnerschap getuigen temeer er met de vicepresident tijdens de perikelen bij de benoeming van de financieel directeur in 2011 duidelijke afspraken zijn gemaakt,” schrijft Read in een circulaire aan de werknemers van het oliebedrijf.

Het personeel is op 18 december meegedeeld dat mijnbouwdeskundige John Sew A Tjon per 1 januari binnenkomt in de functie van director Productions & Development. Uiteindelijk zal Sew A Tjon in oktober de leiding van het bedrijf overnemen van Marc Waaldijk, van wie het contact tot dan is verlengd. Glenn Sairres bereikt op 1 februari de pensioengerechtigde leeftijd en wordt zijn arbeidscontract per 1 januari verlengd met een jaar en wordt zijn nieuwe functie director Explorations & Petroleum Contracts.

Onrust
Onder het personeel is onrust ontstaan na de mededeling en hebben de vakbond ertoe gebracht daarop te reageren. De SWOS-voorman wijst er op dat de afspraken met de vicepresident erop neerkomen dat de bond zou worden betrokken bij “het nemen van besluiten die hun doorwerking hebben in de continuïteit van het bedrijf.”

Het bestuur van de SWOS heeft om een spoedoverleg gevraagd met de directie. “Wij garanderen u dat het laatste woord hierover nog niet is gezegd”, benadrukt Read in het rondschrijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May