Volkskerstzang met Brian Bijlhout als verrassing
21 Dec 2012, 01:00
foto
Deelnemers aan de Volkskerstzang op het Onafhankelijkheidsplein geven elkaar de hand.


"I wanna know what love is, I want you to show me", zong het publiek uit volle borst mee met Brian Bijlhout. De artiest was de verrassing op 49ste editie van de Volkskerstzang. Via zang en gebed is donderdagavond onder de 'grote kerstboom' op het Onafhankelijkheidsplein het kerstfeest in Suriname ingeluid.

De Volkskerstzang is ontstaan in 1963 op initiatief van frater Guibert 'Brutus' Smits. De bedoeling was om samen met de gemeenschap op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo en op het commissariaat in Nieuw Nickerie zingend de kerstsfeer in het land te brengen. "We hebben al die tijd maar twee moeilijke momenten gehad", vertelt Anne-Marie Hiralal-Norden, voorzitter van de stichting Volkskerstzang. "Het is maar één keer niet doorgegaan. Het is altijd bijzonder als de gemeenschap zo samenkomt voor kerst."

Kracht en wijsheid
Niet alleen de geboorte van Jezus stond centraal gisteravond. Al zingend getuigden enkele gospelgroepen over de relatie met de Christus. Door dominee Ray Wimpel werd aan de Verlosser gevraagd voor kracht en wijsheid voor de Surinamers. Ook werd een gebed en troost uitgezonden naar de nabestaanden van de Newton tragedie in de Verenigde Staten. Daar werden er twintig kinderen en zes volwassenen doodgeschoten door een enkele schutter.

De politiekapel heeft niet alleen voor de muzikale begeleiding gezorgd. Het publiek werd flink aan de gang gebracht. Tegen het einde van het programma werd de verrassing bekendgemaakt: Brian Bijlhout.
Uit dankbaarheid voor de genoten steun tijdens de 'The Winner Is' competitie in Nederland, sloot de zanger zijn optreden af met 'I wanna know what love is', het nummer waarmee hij de competitie gewonnen heeft.

De avond werd afgesloten met 'I wish you a merry christmas' en werd de daad bij de zang gevoegd door naar elkaar toe te lopen en een hand en of een 'brasa' te geven. De Volkskerstzang in Nickerie wordt zaterdag gehouden op het bordes van het commissariaat.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May