Extra vaarten La Gabrielle met kerst en jaarwisseling
21 Dec 2012, 02:00
foto
De veerboot ' La Gabrielle'. (Foto: Isaak Poetisi)


De traditionele drukte van personen- en goederenverkeer in de periode van kerst en de jaarwisseling staat voor de boeg. De Franse overheid heeft daarom extra diensten ingelast in het vaarschema van de 'La Gabrielle', die de veerverbinding tussen St. Laurent du Maroni en Albina onderhoudt.

In een persbericht deelt de ambassade mee dat deze maatregel genomen is om de passagiers van beide landen tegemoet te komen met het oog op de gebruikelijke grensdrukte op feestdagen. Het aangepaste schema gaat zaterdag in. Op de zaterdag is het vaarschema 08.00 uur -15.30 uur, terwijl op de woensdag van 07.00 uur - 17.30 uur. Op die dagen is er extra drukte omdat er markt wordt gehouden in St. Laurent.

Voorbereid op drukte
De Immigratie Dienst te Albina zegt routinematig voorbereid te zijn om de drukte op te vangen. "We zijn als gewoonlijk voorbereid op de komende drukte", zegt Rudi Harlequin hoofd van de Duane te Albina.

"We zijn klaar om de grote stroom toeristen op te vangen", zegt Mario Makwasie. Hij is bestuurslid van de Vereniging van Boothouders, die de oversteek onderhoudt met St Laurent. Hij zit er tien jaar bij. "Als boothouders zullen we rekening houden met de veiligheid van onze passagiers", zegt Makwasie.
Ook de taxichauffeurs die de route onderhouden naar Paramaribo, geven aan klaar om de grote stroom aan mensen te verwerken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May