Greenheart vergroot werkkapitaal met US$ 30 miljoen
20 Dec 2012, 11:00
foto
De geavanceerde zaagmolen van Greenheart Group te Apoera.


Greenheart Group Limited gaat prat op zijn successen in de houtindustrie. De onderneming die ook in Suriname opereert, heeft een leningsovereenkomst van US$ 30 miljoen getekend met de Bank of New Zealand.

Daarvan is US$ 5 miljoen direct opeisbaar, terwijl de US$ 25 miljoen tot 30 november 2015 kan worden opgenomen. “Deze faciliteit zal de groeiende behoefte van werkkapitaal van Greenheart helpen financiëren en zorgen voor financiëring op lange termijn,” zegt de onderneming in een persbericht.

De concessies van Greenheart in Suriname staan onder vuur. Wettelijk mag een onderneming niet meer dan 150.000 ha aan concessies hebben. Greenheart heeft door verschillende overnames nu tussen de 410.000 en 450.000 hectare aan concessies in het binnenland van Suriname.

Doorgaan met uitbreiden
“We hebben bewezen dat Greenheart in staat is een sterke onderneming in korte tijd op te bouwen,” zegt Judson Martin, directeur van Greenheart. “In 2011 namen we onze kredieten in Nieuw-Zeeland, hebben geoogst, herbeplant en hebben een groeiende marktaandeel in China, India, Zuid-Korea en de binnenlandse markt van Nieuw-Zeeland gevestigd.”

Martin zegt dat de onderneming in 2011 in totaal 350.000 m³ hout heeft geoogst. “In 2012 zijn we op weg naar meer dan 550.000 m³ en verwachten wij onze oogst in 2013 te verhogen tot meer dan 600.000 m³”. Hij wijst erop dat de houtmaatschappij is doorgegaan om haar bezittingen in Suriname uit te breiden. “Daarbij hebben we nooit onze vaste verplichting van duurzaam bosbeheer uit het oog verloren,” benadrukt de Greenheart-topper. De bouw van de eerste fase van “onze houtverwerkingsfaciliteit van wereldklasse is afgerond, waardoor wij producten met een hogere toegevoegde waarde kunnen produceren.”

Lange termijn doelstellingen
Martin is verheugd met de leningsovereenkomst die de liquiditeit van het bedrijf verbetert waardoor hij zijn lange termijn groeidoelstellingen in Nieuw-Zeeland, Suriname en elders kan continueren.

Greenheart Group Limited is een investeringsmaatschappij die in Hongkong is gevestigd. De voornaamste activiteiten van haar dochtervennootschappen zijn houtoogst, -verwerking en - verkoop en marketing van houtblokken en houtproducten in China en andere landen in de wereld. Greenheart heeft meer dan 400.000 hectare aan concessies in Suriname, 11.000 hectare in Nieuw-Zeeland en bezit zelf ongeveer 13.000 hectare grond.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May