Politiebureau Munder moet veiligheidsgevoel vergroten
20 Dec 2012, 00:00
foto
Ressortcommandant Jerry Djamat is vast van plan de criminaliteit in ressort Munder in te dammen. (Foto: Raoul Lith)


Ressortcommandant van politiebureau Munder, Jerry Djamat, is vast van plan om het veiligheidsgevoel bij de burgers te vergroten. Het nieuwe politiebureau dat woensdag in gebruik is genomen, staat midden in het ressort Munder. Dit moderne bureau zal een deel van de taken van de posten Geyersvlijt, Nieuwe Haven en Uitvlugt overnemen.

Djamat zegt aan Starnieuws dat gerekend wordt op de hulp van de burgers om de criminaliteit verder in te dammen. Hij merkt op dat de voordelen van dit politiebureau gelijk te merken zullen zijn. De aanrijtijd om assistentie te verlenen is veel korter geworden door de komst van Politie Munder. Andere politieposten die het heel druk hadden, worden ontlast. De politie zal in het ressort regelmatig surveilleren en door roadblocks zal er ook extra controle plaatsvinden.

Investeren in veiligheid
Vicepresident Robert Ameerali, minister Edward Belfort en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie wezen er op dat de regering investeert in het opvoeren van de veiligheid van de burgers. Tjin Liep Shie en Belfort deelden mee dat in het gehele land er politieversterking komt. In Nieuw Aurora in Boven Suriname is onlangs een politiepost in gebruik genomen. Op Djoemoe, Brownsweg en Stoelmanseiland komen er nieuwe posten. Coronie krijgt een modern politiebureau. Ook Paranam moet beter gehuisvest worden.

Ameerali stond stil bij het werk dat door politieambtenaren dag en nacht wordt gedaan. Hij bedankte hen voor de inzet. Hij benadrukte ook het belang van het nieuwe politiebureau en riep de gemeenschap op om actief te participeren. Tjin Liep Shie en Belfort stonden stil bij de enorme verbetering van de cellen in dit politiebureau. Er komt een toilet in de cellen. Dit is nog nergens het geval. "Commandant toilet", moeten arrestanten vaak roepen en niet altijd is er ruimte om meteen in te spelen hierop.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May