Abrahams: 50% opbrengsten goud blijft in Suriname
19 Dec 2012, 15:45
foto
Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken bij de oplevering van de wegen van het 'Militair Project' in Commewijne. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken doet de officiële mededeling over de gouddeals die de Raad van Ministers (RvM) gisteravond heeft goedgekeurd met de multinationals Iamgold en Newmont. "Ik kan u verklappen dat wij eruit hebben kunnen slepen voor Newmont 25% aan aandelen en 30% aan aandelen bij Iamgold". Hij zei dat meer dan 50% van de opbrengsten in het land blijft.

Dit zei Abrahams tijdens zijn toespraak vandaag op het 'Militair Project' in Commewijne. De wegen van dit project zijn aangelegd en opgeleverd. De bewindsman hield de mensen voor dat ze niet slechts stil moeten staan bij de aandelen van 30 en 25%.

Hij merkte op dat de staat de aandelen heeft. "Daarnaast betaalt zowel Newmont als Iamgold 36% aan belasting. Dat betekent dat meer dan 50% van onze goudvoorraden, de opbrengsten, in Suriname blijft. En dat is de gouden kerst die president Bouterse u heeft beloofd", zei Abrahams.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May