OW beantwoordt vragen niet naar tevredenheid oppositie
17 Dec 2012, 13:10
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien is ontevreden over de beantwoording van vragen door minister Ramon Abrahams. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft alle vragen die gesteld zijn over het bevoordelen van zijn dochter en zoon, genegeerd. In 25 minuten was de bewindsman klaar met het beantwoorden van vragen die gesteld waren door assembleeleden. De bewindsman vindt dat hij alle vragen beantwoord heeft die te maken heeft met de begroting van 2013.

De assembleeleden Asiskumar Gajadien en Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) protesteerden tegen de wijze waarop Abrahams omgegaan is met de vragen. Zij voerden aan dat de minister de vragen niet heeft beantwoord. "Dit is voor mij duidelijk het bewijs dat de minister veel te verbergen heeft", merkte Gajadin op.

Recht op antwoord
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stelde dat de vragen beantwoord moeten worden. Als er vragen zijn waarop er geen antwoord is gegeven, kunnen deze bij Simons worden gedeponeerd, zodat zij de regering kan vragen deze te beantwoorden. Die zouden door vicepresident Robert Ameerali beantwoord kunnen worden. Gajadin voerde aan dat de vragen al herhaald waren in de tweede ronde. Dit gaat af van de tijd die beschikbaar is.

Jogi vroeg of Simons extra tijd zal geven om de vragen te herhalen. Simons bleef erbij dat belangrijke vragen die niet zijn beantwoord aan haar doorgegeven moeten worden. Jogi zegt aan Starnieuws dat het geen zin heeft om de vragen bij Simons te droppen, want hij verwacht niet dat het veel zal helpen. "De voorzitter moet ervoor zorgen dat de regering de vragen beantwoordt, want zij zijn al gesteld in de openbare vergadering", stelt Jogi.

Dringende vragen
Vragen die niet beantwoord zijn hebben te maken met gunning van werken aan bepaalde bedrijven, waarbij afgeweken is van openbare aanbesteding. Waarom is er 500% meer geld nodig voor de Oost-West-Verbinding. Waarom zijn gelden van de dijk van Commewijne gebruikt voor de Waterkant? Met welk geld worden de dijken afgebouwd? Hoe heeft de gunning plaatsgevonden van werken aan de Commissaris Weythingweg?

Jogi vindt dat Abrahams geen verantwoording heeft afgelegd. Dit stimuleert alleen maar de corruptie in het land. Ook over William Kraanplein is niet uitgelegd op grond waarvan het werk is gegund. Jogi merkt op dat bedrijven die duurder inschrijven, het werk gegund krijgen. "Het is belangrijk dat de regering uitleg geeft over deze zaken. Er wordt niet erover gesproken en dit betekent dat er veel te verbergen valt", stelt Jogi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May