Verkeersbrigadiers Nickerie verwend door politie
17 Dec 2012, 08:00
foto
Verkeersbrigadiers in actie. (Foto: Korps Politie Suriname)


Ruim 35 verkeersbrigadiers van de verschillende GLO-scholen in het district Nickerie zijn zondag door de politie verwend. Zij hebben een kerstdiner gehad in het restaurant Okopi Bamboesie. Daarnaast hebben ze kerstpakketten ontvangen. Agnes Valies, hoofd van de afdeling verkeersvoorlichting Onderwijs en Statistieken van de politie, zegt aan Starnieuws dat de kinderen een leuke dag gehad hebben.
Deze verkeersbrigadiers zitten allen in de vijfde klas.

Jaarlijks nemen deze vijfde klassers deel aan de verkeerstoets en verkeersexamen. Valies deelt mee dat het hoofddoel is 'kinderen voor kinderen in het verkeer'. Dit houdt in dat de jeugd wordt opgevoed door leeftijdgenoten in het verkeer. De verkeersbrigadiers zorgen ervoor dat kinderen en volwassen veilig en zorgvuldig kunnen oversteken op het zebrapad. Dit gebeurt voor en na school.

Eigen dag
Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van Paramaribo een leuke dag met de politie gehad. Al twee jaren gebeurt dit ook in Nickerie. Valies merkt op dat Nickerianen vonden dat de verkeersbrigadiers uit het district stiefmoederlijk behandeld werden. Vandaar dat deze jeugdigen ook in eigen district met een kerstdiner verwend worden. Het gebaar naar deze kinderen toe werkt over het algemeen motiverend.

Drie andere scholen uit Nickerie willen graag dat enkele van hun kinderen opgeleid worden tot verkeersbrigadiers. ‘Wij moeten eerst kijken naar de drukte en de verkeerssituatie. Het moet verantwoord en veilig zijn om kinderen daar in te zetten. Daarnaast moeten de technische zaken door collega’s nog bekeken worden. Niet alle scholen hebben verkeersbrigadiers nodig en niet overal kunnen ze technisch gezien geplaatst worden”, stelt Valies.
Prewien Gokoel, schoolleider uit Wageningen, zegt dat ook het tenue van deze kinderen veranderd is. Het oranje tenue is nu in geel veranderd en gaat per januari van het volgende jaar in. De kosten zijn door de oliemaatschappij SOL gedekt. Gokoel merkt op dat deze dag motiverend werkt en dat deze kinderen veel leren in het verkeer en zeker de veiligheid van andere scholieren veilig stellen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May