Vier slachtoffers illegale vuurwerkshow Pertjajah Luhur
16 Dec 2012, 10:35
foto


Vier personen zijn zaterdagavond slachtoffer geworden van een illegale vuurwerkshow, georganiseerd door Pertjajah Luhur op het partijterrein in Nickerie. De mensen zijn behandeld door de Spoedeisende Hulp van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.

Het jongste slachtoffer is een meisje van 12 en het oudste een 47-jarige vrouw. Een slachtoffer werd met een ontboden ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de drie anderen per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp zijn gebracht. Na behandeling mochten ze weer naar huis.

Geen toestemming
Pertjajah Luhur had in de middag- en avonduren activiteiten op het partijterrein. Omstreeks 21.00 uur werd vuurwerk afgeschoten. Een projectiel kwam in de menigte terecht, waarbij vier personen verwondingen opliepen. Er waren ook assembleeleden en ministers aanwezig bij deze activiteit, waarbij illegaal een vuurwerkshow is gehouden.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zegt aan Starnieuws slechts toestemming gegeven te hebben voor activiteiten die met een kinderdag te maken hadden. De organisatie is meegedeeld dat afschieten van vuurwerk ook in het verzoek opgenomen moest worden, maar dat was er niet bij. Als er toestemming was gevraagd zou de districtscommissaris de brandweer om advies hebben gevraagd. Dit zijn de voorschriften.

Volgens het hoofd van de preventie van Brandweer Nickerie, Remie Markeloo, is er geen enkel verzoekschrift binnengekomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May