Belfort: Conceptwet Constitutioneel Hof al in place
14 Dec 2012, 19:00
foto
Minister Edward Belfort toont de enveloppe die hij op 11 december kreeg van de Krijgsraad. (Beeld: live streaming DNA)


Minister Edward Belfort (Justitie & Politie) heeft vandaag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de conceptwet om het Constitutioneel Hof in te stellen "al in place is". Hij ging niet verder hierop in omdat hij onderbroken werd door assembleeleden die vragen hadden over de brief die de Krijgsraad naar hem gestuurd had over het gerechtsgebouw te Boxel.

De bewindsman nam de enveloppe mee die hij ontvangen heeft van de Krijgsraad. Belfort deelde mee dat hij pas 11 december een brief heeft gekregen van de Krijgsraad. Op de enveloppe stond ook niet dat het om een spoed schrijven ging. Pas toen de enveloppe open gedaan werd, bleek dat het om een belangrijke brief ging die hem persoonlijk moest worden overhandigd. De zitting van de Krijgsraad was op 12 december.

Griffier en onderdirecteur
De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, deelde op de zitting mee dat het gerechtsgebouw en het complex te Boxel zodanig verwaarloosd was, dat uitgeweken moest worden naar het kantongebouw aan de Frederik Derbystraat. Zij zei dat er een brief was geschreven op 29 november, maar het ministerie had helemaal niet gereageerd. De brief was door de griffier naar de onderdirecteur administratieve diensten gericht en niet naar de minister.

Op een vraag van assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) om de datum te noemen waarop de brief geschreven was naar de onderdirecteur van het ministerie, ging Belfort niet op in. Hij zei dat hij niet op details en inhoudelijke zaken wilde ingaan. Ook een punt van orde hielp niet. Vicepresident Robert Ameerali greep in en vroeg de minister zich te concentreren op de begrotingsbehandeling. Hij ging ook niet verder in op het Constitutioneel Hof. De bewindsman had procureur-generaal Soebhas Punwasi meegedeeld dat er al stappen worden ondernomen om het Constitutioneel Hof in te stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May