SLM kist vertrekt na zeven uur vertraging van Schiphol
14 Dec 2012, 16:50
foto
De Palulu, de SLM-Airbus A340-311 (Foto: Douwe van der Zee)


De vlucht van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vertrekt na zeven uur vertraging van Schiphol. In plaats van drie uur lokale tijd, gaat de kist om tien uur 's avonds de lucht in. "Dan is het de derde keer dat wij naar de startbaan gaan", zegt een passagier die al die tijd aan boord moest blijven aan Starnieuws.

Clyde Cairo, commercieel directeur van de SLM, zegt aan Starnieuws dat er technische problemen waren. De KLM die voor het onderhoud zorgt, heeft tijd nodig gehad om het probleem te verhelpen. Over de klacht van de passagiers dat zij aan boord moesten blijven, zegt Cairo dat verwacht werd dat het probleem eerder opgelost zou worden.

"Wij waren al naar de startbaan. Toen hoorden wij dat er een technisch probleem is. Het toestel moest terugkeren. Wij kregen na een tijdje te horen dat alles weer in orde was. Toen wij bij de startbaan waren, hoorden wij voor de tweede keer dat het probleem er toch was", zegt de passagier. "Wij blijven positief en hopen dat het nu wel in orde orde". Het lastigste was om al die tijd aan boord te blijven. Deze vlucht komt vertraagd aan op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Ook de vlucht naar Nederland zal met uren vertraging worden uitgevoerd.

In De Nationale Assemblee kwam de vertragingen op de luchthavens ook aan de orde. Minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme moet nog aan het woord komen. De ministers zijn bezig vragen te beantwoorden in de tweede ronde. De openbare vergadering van De Nationale Assemblee is ook te volgen via onair.dna.sr/video.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May