200 personeelsleden 's Lands Hospitaal worden ambtenaar
14 Dec 2012, 02:00
foto


Ruim 200 personeelsleden van 's Lands Hospitaal hebben de status van ambtenaar gekregen. Zij zijn al jarenlang in dienst van de instelling, maar hadden geen rechtszekerheid. Hierdoor kwamen zij niet in aanmerking voor pensioen en andere voorzieningen.

De voorzitter van de Centrale Landsdienaren Organisaties (CLO) Ronald Hooghart, zegt aan Starnieuws dat het iets langer heeft geduurd om zaken rond te krijgen. Hij heeft voor deze groep bemiddeld. "Omdat de administratie niet in overeenstemming was met hoe het kabinet van de vicepresident deze wilde hebben, was er meer tijd nodig", zegt Hooghart. Hij is blij dat deze groep nu rechtszekerheid heeft. De mensen worden in dienst genomen door ziekenhuizen, maar er is ontheffing nodig om hen de status van ambtenaar te kunnen geven. Hooghart heeft eerder ook voor werkers bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Streekziekenhuis Nickerie de ontheffing in orde kunnen maken.

De vakbondsleider zegt dat hij nog bezig is met de studenten die werkzaam zijn op het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu. Zij waren op contractbasis aangetrokken en hebben geen status van ambtenaar. Hooghart hoopt dat deze kwestie snel in orde komt. Hij is al een tijdje in onderhandeling hierover met vicepresident Robert Ameerali.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May