Meer vaktrainingen in de olie- en gasindustrie nodig
13 Dec 2012, 02:00
foto
Directeur van ATM, Steven Relyveld en de waarnemend directeur van de SAO, Radjesh Hemradj, vertegenwoordigen Suriname op de Conferentie in Genève.


Afgevaardigden van overheden, werkgevers- en werknemersorganisaties uit diverse landen nemen deel aan een tweedaagse conferentie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Genève, Zwitserland. Het onderwerp van de meeting is ‘Global dialogue forum on future needs for skills and training in the oil en gas industry’.

Suriname wordt vertegenwoordigd door de directeur van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM), Steven Relyveld en de waarnemend directeur van de stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Radjesh Hemradj.

Beroepsgezondheid en veiligheid
Het forum richt zich onder meer op het kunnen beoordelen van vaardigheden, toekomstige behoeften aan vaardigheden, vak- en veiligheidstrainingen voor werkgevers en werknemers in de aardolie en gassector. Tevens is gesproken over de wijze waarop verbetering kan worden gebracht aan de structuur van het werken van contractarbeiders in deze sector.

Alle vertegenwoordigers zijn het erover eens dat het belangrijk is dat er meer vaktrainingen komen over beroepsgezondheid en veiligheid in deze sectoren, vooral door de werkgelegenheid die er gecreëerd wordt. Er zal ook gewerkt moeten worden aan maximale milieubescherming en bescherming voor werkgevers en werknemers, zegt de voorlichting van ATM. Momenteel werkt de SAO samen met NV Staatsolie. Een aantal potentiële lassers volgt in verband met het uit te voeren Refinery Expansion Project kwalificatietrainingen bij de SAO.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May